Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا -
خود نزديکي در ماه رمضان حرام نيست بلکه شکستن روزه به صورت عمدي اشکال دارد

احکام نزديکي در ماه رمضان با همسر
رمضان، ماه بندگي و عبادت است، اما خداوند در همين ماه بندگي هم بندگان را تکليفي فراتر از توانشان نداده است و همسران مي‌توانند بر اساس شرايط خاصي در طول روز و شب ماه رمضان، بهره لازم را از يکديگر ببرند؛ بهره‌اي که بسته به زمان، انواع و شرايط خاصي خواهد داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



نزديکي در ماه رمضان
جنب شدن به صورت عمدي، چه به واسطه نزديکي با همسر، ملاعبه‌ي با او و يا هر طريقي ديگري (مثل: استمناء، جنب شدن به واسطه نگاه به عکس يا فيلم و …)، مانند نوشيدن آب يا خوردن خوراکي مبطل روزه است. پس، خود نزديکي در ماه رمضان با همسر حرام نيست، بلکه شکستن روزه به صورت عمدي اشکال دارد و موجب کفاره عمدي (شصت روز براي يک روز يا شصت مدّ طعام براي هر روزي که انسان روزه خود را عمداً افطار کند) مي‌شود.

اما همسران مي‌توانند پس از اذان مغرب تا قبل از اذان صبح با يک ديگر نزديکي کنند و قبل از اذان صبح غسل نمايند و طيب و طاهر وارد روز جديد از ماه مبارک رمضان گردند. خداوند متعال در ماه مبارک رمضان سخت نگرفته است، بلکه نظمي داده است که انسان بتواند قوا و خواهش‌هاي نفساني را تحت کنترل خود بگيرد و کنترل خود را نيز به امر خدا بسپارد.

نزديکي در ماه رمضان از ديد مراجع تقليد:


نزديکي در شب اول ماه رمضان مستحب مي باشد


سؤال: نزديکي با همسر در ماه رمضان اگر به جهل باشد حکم آن چيست؟
پاسخ: آيت‌الله روحاني مي‌فرمايند: اگر جهل داشته باشند که نزديکى در روز ماه رمضان اشکال ندارد، روزه آن‌ها باطل نمى‌شود، ولى اگر احتمال دادند و يقين نداشته و نزديکي در روز ماه رمضان را انجام دادند، روزه باطل مى‌شود.

سؤال: اگر شخص روزه‌دار در اثر فراموشى آميزش جنسى کند، آيا به روزه‌هايش ضرر مي‌رساند؟
پاسخ: آيت‌الله خامنه‌اي مي‌فرمايند: اگر فراموش کند که روزه است و آميزش جنسى کند، روزه او باطل نمي‌شود، ولى هر لحظه که يادش آمد، بايد فوراً از حال آميزش خارج شود؛ وگرنه روزه‌اش باطل است.

سؤال: اگر شوهر با همسر خود در ماه رمضان جماع کند و زن نيز به آن راضى باشد، چه حکمى دارد؟
پاسخ: آيت‌الله سيستاني مي‌فرمايند: دخول بدون انزال در ماه رمضان، مبطل روزه است.

سؤال: مردي که به هر علتي مثل مرض، روزه نمي‌گيرد، اگر همسر روزه‌دار خود را مجبور به جماع کند، روزه زن باطل است؟ و آيا کفاره دارد يا نه؟ کفاره آن به عهده چه کسي است؟
پاسخ: حضرات آيات بهجت و مظاهري مي‌فرمايند: روزه او باطل مي‌شود و کفاره روزه خودش و روزه زنش را بايد بدهد. آيت‌الله بهجت در ادامه توضيح مي‌دهند: ولى اگر زن در بين جماع راضى شود، بنابر احتياط واجب مرد دو کفاره بدهد و زن يک کفاره و در هر صورت زن بايد قضاى روزه آن روز را به‌جا آورد.

نقل قول پيامبر (ص) به حضرت علي (ع) در خصوص نزديکي در ماه رمضان:

يا على در شب عيد فطر جماع مکن که اگر فرزندى بهم رسد شش انگشت يا چهار انگشت در دست داشته باشد.

آنچه در مورد نزديکي در ماه رمضان مکروه است:
- آميزش در اول، وسط و آخر هر ماه ( قمري ) به استثناء شب اول ماه رمضان
- آميزش در شب نيمه شعبان، شب عيد فطر، شب عيد قربان، شب اول صفر

آنچه در مورد نزديکي در ماه رمضان مستحب است:
آميزش در شب اول ماه رمضان

کفاره نزديکي در ماه رمضان:

سؤال: نزديکي با همسر در ماه رمضان، چه حکمي دارد و بايد چه کاري انجام دهند؟ آيا بايد روزه را قضا بگيرند؟
پاسخ: آيت‌الله خامنه‌اي مي‌فرمايند: بر هر يک از آنان حکم افطار عمدى جارى است و علاوه بر قضا، کفاره هم بر هر دو واجب مي‌شود؛ که عبارت است از شصت روز روزه يا اطعام شصت فقير و يا دادن شصت مد طعام به شصت مسکين که سهم هر کدام، يک مد (ده سير گندم يا جو يا برنج) است.

کليات احکام رابطه ي جنسي در ماه رمضان:

نزديکي در شب هاي ماه رمضان مثل سابق مجاز است حتي در شب هاي قدر

1. آيا مي شود در ماه مبارک رمضان رابطه جنسي بر قرار کرد؟
جواب: کساني که موفق به گرفتن روزه مي شوند نمي توانند در ساعاتي که روزه هستند رابطه ي جنسي کامل برقرار کنند. منظور از رابطه ي جنسي کامل، دخول کامل آلت مردانه مي باشد. اگر چنين اتفاقي بيافتد روزه باطل مي شود و دو طرف بايد کفاره بدهند و 60 روز هم روزه بگيرند.

2. آيا نمي توانيم هيچ گونه رابطه ي جنسي در زماني که روزه هستيم برقرار کنيم؟
جواب: مي شود دخول کرد! ولي نه دخول کامل. مرد مي تواند تا قبل از ختنه گاه دخول کند!

3. در طول روز ماه رمضان مي توانيم معاشقه کنيم؟
جواب: بله مي شود معاشقه کرد. تا زماني که لب و دهان درگير نشدن مانعي وجود ندارد. اگر کار به ليسيدن، خوردن يا بوسه ي دهان به دهان کشيد بايد احتياط کرد که آب دهان فرو نرود.

4. اگر در طول معاشقه، (قبل از رسيدن به اوج لذت جنسي ) رطوبتي از زن خارج شود چه حکمي دارد؟
جواب: طبق فتواي آيت الله خامنه اي مشکلي نيست و روزه باطل نمي شود.

5. آيا شوهر مي تواند در آلت همسرش انگشت فرو کند؟
جواب: طبق فتواي آيت الله خامنه اي اگه به اوج لذت جنسي نرسد و انزال نشد باز هم روزه ي زن باطل نمي شود.

6. اگر مرد قصد انزال نداشت. به خودش هم مطمئن است که اگر معاشقه کند، مني ازش خارج نمي شود، در اين صورت اگر بر خلاف روال قبلي، مرد به طور ناگهاني به اوج لذت جنسي رسيد و مني ازش خارج شد، حکم روزه ي آن چيست ؟!
جواب: طبق فتواي آيت الله خامنه اي، روزه ي چنين مردي، باطل نيست و فقط بايد غسل جنابت انجام دهد. ولي اگر معمولا با معاشقه، انزال شود،‌ روزه ي آن باطل و بايد کفاره هم بدهد. در شب هاي ماه رمضان رابطه ي جنسي مثل سابق مجازه. حتي در شب هاي قدر.

سوال: اگر روزه دار در ماه رمضان با همسر خود که روزه است جماع کند، چنانچه زن را مجبور کرده باشد، چه تکليفي بر او واجب مي شود؟
جواب: کفّاره روزه خودش و روزه همسرش را بايد بدهد (حتي اگر زن بعداً راضي شود).

سوال: اگر زن، شوهر روزه دار خود را به جماع مجبور کند، يا به کار ديگري که روزه را باطل مي کند، آيا واجب است کفّاره شوهرش را بدهد؟
جواب: واجب نيست کفّاره روزه شوهر را بدهد.

نظر فقها درباره‌ي رواياتي که در کتب شيعه آمده و نوعي از نزديکي در ماه رمضان که موجب بطلان روزه نمي شود چيست؟


نزديکي در ماه رمضان بعد از غروب تا قبل از طلوع صبح اشکالي ندارد

نظر مراجع در خصوص چند روايتي که در کتب شيعه آمده است و نزديکي کردن از پشت را در حال روزه اجازه داده و اينکه اين کار اثري روي اين روزه ندارد، چيست؟ روايت نقل شده چنين است که نزد امام صادق (ع) اين مسئله را مطرح مي‌کنند که اگر مردي با زني که روزه است از پشت نزديکي داشته باشد، حکم چيست؟
امام مي‌‌فرمايد: اين کار باعث بطلان روزه‌‌اش نمي‌‌شود و غسل جنابت لازم نيست. (وسائل الشيعه الي تحصيل مسائل الشريعه) نوشته شيخ حر عاملي. همچنين اين روايت از ابن ادريس هم نقل شده است.

گردآوري: بخش مذهبي بيتوته
منابع:
avayemaghar.ir
tebyan.net
khbartar.blog.ir

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۲۸۴۷۷۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

یک فرضیه در مورد چگونگی حرکت موجودات فضایی بین سیارات

دانشمندان در جستجوی حیات فرازمینی، تفکر سنتی را کنار گذاشته و نظریه‌های جدیدی ارائه می‌کنند.

به گزارش لایو ساینس، دو ستاره شناس، به نام هریسون پی اسمیت و لانا سینابایان، می‌گویند که بیگانگانی که در سیارات فراخورشیدی زندگی می‌کنند، می‌توانند بر روی شهاب سنگ‌ها سوار شوند تا سیارات از جمله زمین را مستعمره کنند.

این به مفهومی به نام "پانسپرمیا" مربوط می‌شود، نظریه‌ای که نشان می‌دهد اشکال حیات می‌توانند با "سواری" بر روی شهاب سنگ‌ها از سیاره‌ای به سیاره دیگر حرکت کنند. این نظریه همچنین نشان می‌دهد که ما ممکن است از ورود آنها آگاه نباشیم.

این دو دانشمند طرحی را منتشر کردند که در آن جزئیات چگونگی شناسایی چنین پدیده‌هایی را توضیح می‌داد. اگر پان اسپرمی امکان پذیر باشد، به این معنی است که دانشمندان از نظر تئوری می‌توانند جستجوی خود را برای حیات فرازمینی محدود کنند، حتی اگر به طور خاص ندانند به دنبال چه هستند.

طبق گفته اسمیتد و سینابایان، اگر بیگانگان می‌توانستند بر اساس پراکندگی جهانی سفر کنند، احتمالاً سعی می‌کردند تغییرات مشابهی را در هر سیاره‌ای که به آن سفر می‌کنند ایجاد کنند.

اگر زندگی در یک سیاره فراخورشیدی کمتر قابل زندگی باشد، حیات بیگانه با قابلیت بذر انبوه در جای دیگری تلاش خواهد کرد. بر اساس این مطالعه جدید که در انتظار بررسی همتایان است، این اتفاق می‌تواند با سوار شدن بر روی شهاب سنگ‌ها یا دیگر اجرام آسمانی انجام شود.

همه چیز در مورد یافتن شرایط "خفیف" برای زنده ماندن است. اگر شرایط مناسب باشد، زندگی ممکن است شکوفا شود.

گونه‌های حیات فرازمینی که قادر به بذرپاشی انبوه هستند، تلاش می‌کنند تا تغییرات یکسانی را در هر سیاره‌ای که با آن روبرو می‌شوند ایجاد کنند و سعی می‌کنند آن را شبیه به سیاره اصلی خود کنند.

هدف اسمیت و سینابین شناسایی نشانه‌های زیستی بالقوه است که دانشمندان می‌توانند از آنها برای تشخیص حیات در سیارات دیگر از دور استفاده کنند.

گونه‌های فرازمینی که قادر به بذرپاشی انبوه هستند، سعی می‌کنند در هر سیاره‌ای که با آن روبرو می‌شوند، تغییرات مشابهی ایجاد کنند.

همانطور که حیات روی زمین شرایط و جو سیاره ما را تغییر داد، از جمله افزودن اکسیژن بیشتر، اشکال حیات بیگانه نیز خواص سیارات فراخورشیدی را تغییر خواهند داد.

دانشمندان می‌توانند این را از طریق آزمایش‌های آماری روی گروهی از سیارات که ویژگی‌های مشابهی دارند اندازه گیری کنند.

اگر سیاره‌های منفرد شباهت‌هایی با سیارات دیگر این گروه نشان دهند، این می‌تواند نشان دهد که حیات بیگانه به آنجا سفر و استعمار را آغاز کرده است یا حداقل چیزی عجیب در فضا در حال وقوع است.

با این حال، این تیم تأکید کرد که این مطالعه محدودیت‌هایی دارد، که مهمترین آنها این است که نظریه سیارات فراخورشیدی جرمی یک فرضیه آزمایش‌نشده است و تکنیک‌های آنها تن‌ها در صورتی عمل می‌کنند که داده‌های کافی در مورد تعداد زیادی از سیارات فراخورشیدی وجود داشته باشد.

منبع: The Sun

باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی علوم فضایی و نجوم

دیگر خبرها

  • ثبت نام ۵۸۰۰ گیلانی در طرح اکرام ایتام و محسنین ماه رمضان
  • اختتامیه مسابقات فوتسال جام رمضان در هیرمند
  • چگونگی مردمی‌سازی توسعه بالادست صنعت نفت و گاز با توان بخش خصوصی و سرمایه‌های خرد مردمی
  • ببینید | استقرار انبوه تانک‌ها در نزدیکی رفح؛ اسرائیل آماده جنگ می‌شود؟
  • چگونگی خدمات‌دهی به بیماران در زمان قطع سامانه نسخه‌نویسی الکترونیک بیمه سلامت
  • مسابقات جام رمضان تنیس روی میز بانوان در سمنان پایان یافت
  • یک فرضیه در مورد چگونگی حرکت موجودات فضایی بین سیارات
  • تقدیر شورای عالی انقلاب فرهنگی از سریال «رستگاری»
  • کشف بمب فعال جنگ جهانی دوم در نزدیکی ورزشگاه ماینتس!
  • ۱۱ آلاینده بیماری زای مخفی در خانه